Een realisatie van »

'Oude meuk' en sfeer

Muziek... Al sinds mijn jeugd heel belangrijk voor mij. Als achtjarige speelde ik tuba bij EWB in Westdorpe. Les van Jo, samen met nog andere jonge muzikanten. Op straat bleek tuba iets te zwaar voor zo'n klein meisje. Dus ik stapte over naar trompet. Musiceren deed ik met hart en ziel: aan de muziek die ik speelde, leidden ze thuis af hoe het met me ging. Later kwam ik terecht bij showband Axel. Een geweldige tijd! Ik ontmoette Peter, al bijna 25 jaar mijn man en de vader van mijn twee zonen.

Maar terug naar de titel van mijn blog: 'Oude meuk' en sfeer. Muziek in de salon in combinatie met een team met grote leeftijdsverschillen levert leuke momenten op. We hebben nu Spotify in de salon, een geweldige manier om je favoriete muziek te luisteren. Maar... Smaken verschillen! Peter en ik zijn fan van Danny Vera. Een aantal jaar geleden kwamen we terecht op een try-out in Middelburg. Inmiddels zijn we al negen concerten verder. En ja, deze muziek is dus regelmatig in de salon te horen.

Bij Kapsalon Knipsels gaat het om sfeer en een moment voor uzelf. Daar hoort een lekker 'lazy' muziekje bij! Wat ik zo leuk vind: de jongedames in de salon wennen stukje bij beetje ook aan mijn 'oude meuk'-muziek! Anouk zet nu zelfs de 'lazy sunday'-afspeellijst aan op woensdag! Voor de wat 'ruigere dagen' en voor de vrijdagavond hebben we de nostalgie top 1000. Zonder haar naam te noemen, wil ik u een grappig moment met mijn jonge collega niet onthouden. We stonden naast elkaar te knippen, onder het genot van een origineel nummer van The Beatles. Zij vroeg zich af wie dit nummer zong, en merkte op dat dit niet het origineel kon zijn... De twee mannen die door ons werden geknipt, keken haar verbaasd aan. We meldden haar dat dit toch het echte nummer was, door de oorspronkelijke artiesten gespeeld... Ik kan mijn collega's gelukkig toch nog iets bijbrengen op het gebied van 'ouwe meuk'!

Sfeer is belangrijk en muziek speelt daarbij een prominente rol. Daarom is er bij Kapsalon Knipsels veel aandacht voor. Heeft u een muzikale suggestie? Laat het ons weten! O ja, ik heb Margo beloofd niet eerder dan een week voor Kerst te zwichten voor Kerstmuziek. Ik hoop dat ik dat waar kan maken, want ik ben best een beetje sfeergevoelig...

Met een lieve muzikale groet,

Sandra