Een realisatie van »

Nu... en straks

Terwijl ik van Zuiddorpe naar Axel loop, bedenk ik deze blog.

Om 9.00 uur heeft Stan mij afgezet bij de salon. Die is stil en donker. Ik moet er zijn omdat ik iets in de salon moet zetten. Wat is het stil en leeg!

Het was een goede beslissing om de deuren te sluiten. Dit omdat het voor kappers niet te doen is die 1,5 meter afstand te houden. Maar daar is inmiddels genoeg duidelijkheid over. Ik ben het aan mijn meiden en klanten verplicht om ze te beschermen. Dat neemt niet weg dat dit als ondernemer een vreselijk nare beslissing is. We zijn van heel hard werken ineens tot stilstand gekomen. Bijzonder is de saamhorigheid en kracht van het team. Samen sterk! De ideeën borrelen op. Ook de mensen met wie we samenwerken, brengen ideeën aan.

In de eerste weken legde ik me toe op de boekhouding. Dat was erg zwaar. Onrust, angst en verdriet... Gaan we het redden? Het was een groot zwart gat. Mijn hoofd was zo vol dat ik dingen vergat en soms niet hoorde. Ik zette eieren op en liet ze droogkoken... En ga zo maar door. Maar mijn spirit is 'als er een probleem is, moet je het oplossen'. Het lukt om alles weer op een rijtje te krijgen. Met dank aan ons superteam en mijn geweldige gezin! We steunen elkaar allemaal.

Het allerbelangrijkste is dat we straks met een strak plan en goede planning weer aan de slag kunnen. Want ik wil u laten weten: we missen u! We missen ons creatieve beroep! Ondertussen trainen we via webinars. De salon is geverfd en gepoetst. We maken -zoals jullie op facebook kunnen zien- veel filmpjes. Een jonge klant van ongeveer 14 jaar, zei tegen zijn moeder: 'kweet niet wat er met de kapper is, maar er komt veel nieuws op insta'. Leuk dat dat opgemerkt wordt! Ook worden we geweldig ondersteund met trainingen van onze leveranciers, dank daarvoor. Verder hadden we bijzondere goede gesprekken met collega kappers. De vele, fijne reacties van klanten doet ook zo goed.

Wat nu? We zijn achter de schermen al heel veel aan het plannen. Zodra de salon weer open mag, wordt het een heel karwei. We bellen iedereen op zodra we iets weten. We werken de lijst af, we gaan veel werken, al zal dat volgens aangepaste maatregelen zijn. We hopen op jullie vertrouwen dat we zo snel mogelijk werken om iedereen weer van mooi haar te voorzien. We doen onze uiterste best om jullie lokken straks weer zomerproof te maken.

Heel graag tot snel. Pas op en zorg voor elkaar. Schrijven lucht op.

Lieve groet, Sandra